Известие

Collapse
No announcement yet.

Кожен салон 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кожен салон 147

Здравейте , монтирах си кожен салон на моята 147 , салона има подгрев имах изкарани букси за него и съм ги свързал , но когато цъкна копчето не подгрева ... копчето свети жълто , въпроса ми е кое реле и кой бушон е за подгрева , може да ги нямам поставени , колата е 147 , 2003 година 1.9 гтд
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Бушонът е F45, релето е T13 в таблото с предпазителите под волана.

Щом ти светят индикациите при включване на подгрева, едва ли проблемът е в бушон или реле.
    По-скоро във фирясали нагреватели или термични защити в седалките.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Бушонът е F45, релето е T13 в таблото с предпазителите под волана.

Щом ти светят индикациите при включване на подгрева, едва ли проблемът е в бушон или реле.
      По-скоро във фирясали нагреватели или термични защити в седалките.
      Като извадя това реле не иска да пали колата и не се вдигат стъклата на вратите , мисля че е грешна информацията и аз това реле намерих в нета ....

Може ли малко повече инфо ако са заминали нагреватели има ли оправяне ... и евентуално как да разбера дали е там проблема и относно тези защити какво ще рече
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Информацията едва ли е грешна. Нормално е, като извадиш това реле да не работят други неща, защото то не е само и единствено за подгрева на седалките. Отделно реле, което да е само за подгрева на седалките, няма.

Ако са фирясали нагревателите, следва разтапициране на седалките и подмяната на нагревателите.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:53.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Информацията едва ли е грешна. Нормално е, като извадиш това реле да не работят други неща, защото то не е само и единствено за подгрева на седалките.

Ако са фирясали нагремателите, следва разтапициране на седалките и подмяната на нагревателите.
          А тези термични защити в седалките , и относно колата беше с обикновен салон но имаше изкарани букси за подгрев аз само монтирах кожения салон и свързах тези букси ... възможно ли е да не са изкарани токове по тях ...

Другото което ми прави впечетление е че като цъкна копчетата не светка жълто а като ги задържа светка .. все едно не правят хубав контакт с по силен натиск и задържане почва да свети жълти

Също така като цъкна копчето на подгрева релето не цъка ...
          Last edited by ivaylomezda; d.m.y г., 16:57.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Щом има ситуация при която свети жълто, значи до седалките идва захранване. За това, че не свети при всяко натискане на бутона, разглоби бутона и го оправи. Явно и той е тръгнал да заминава.

Не очаквай за чуеш реле да цъка с включването на бутона и светването на индикацията.

Защо е така, вече обясних по-горе.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

А случайно дали не ги пуска спрямо външната температура и на 20+ градуса да е абсурдно да тръгнат.

Comment

Първоначално публикувано от Read Покажи съобщение
                А случайно дали не ги пуска спрямо външната температура и на 20+ градуса да е абсурдно да тръгнат.
                Това също е вероятно, другия вариант е да искат активация през компютър.
                Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

Няма компютри, температурни зависимости активации и пр.

Вижте схемата в E-learn и спрете с фантазиите.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                  X